Nader onderzoek

Op de praktijk hebben we diverse mogelijkheden voor nader onderzoek.

bloedonderzoekBloedonderzoek

De praktijk beschikt over een Vettest®, waarmee een groot deel van het bloedonderzoek binnen de praktijk kan worden uitgevoerd. Voor eventuele aanvullende bepalingen in het bloed maken wij gebruik van enkele grote laboratoria. Voor het nauwkeurig interpreteren van de bloeduitslagen is het meestal van belang dat uw dier nuchter is op het moment dat wij bloed afnemen. Vaak zullen we u daarom vragen uw huisdier minimaal 12 uur voorafgaand aan het bloedonderzoek alleen water te geven en geen voeding.

rontgenRöntgenonderzoek

Op de praktijk hebben we de mogelijkheid om röntgenfoto’s te maken. Enkele redenen om een röntgenfoto te willen maken zijn:

  • thorax (borstkas) bij bijvoorbeeld benauwdheidsklachten,
  • abdomen (buik) bij bijvoorbeeld maagdarmklachten,
  • extremiteiten (ledematen) bij bijvoorbeeld de verdenking op een botbreuk.

Echografisch onderzoek

Sinds januari 2013 hebben we ook een echoapparaat. Het is nu dus ook mogelijk om echo’s te maken op de praktijk.

Urineonderzoek

microscoop

Er zijn diverse redenen om urineonderzoek te willen verrichten. U kunt hierbij denken aan een dier dat wordt verdacht van een blaasontsteking of een dier dat veel meer is gaan drinken. Met behulp van een urinestrip en een microscoop kunnen wij snel de urine beoordelen.

esaote_mylab_40_familyOverig

Naast het lichamelijk onderzoek, röntgenonderzoek, echografisch onderzoek, bloedonderzoek en urineonderzoek zijn er nog diverse andere vormen van onderzoek mogelijk. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het afnemen van een biopt. Ook is er de mogelijkheid om door te sturen naar een specialist (bijvoorbeeld internist of dermatoloog) voor verder onderzoek, een specialistische behandeling of het doen van echografisch onderzoek (bijvoorbeeld voor het beoordelen van een hartruis).