Nuchter

operatie

Als uw dier geopereerd moet worden, zullen we u vragen uw hond of kat nuchter te houden. Aangezien de operaties in de regel plaatsvinden in de ochtend kunt u aanhouden dan uw hond of kat vanaf 18.00 uur op de avond voorafgaand aan de operatiedag niet meer mag eten. Drinkwater moet gewoon beschikbaar blijven. Konijnen en knaagdieren hoeven niet nuchter te zijn voor een ingreep.

Pre-aneasthetisch onderzoek

Voordat uw dier onder narcose wordt gebracht, vindt er eerst een lichamelijk onderzoek plaats om te beoordelen of uw dier de operatie en narcose aan kan. Het is ook mogelijk om voorafgaand aan de narcose een bloedonderzoek uit te voeren.

Narcose

Voor de operatie wordt uw huisdier nauwkeurig gewogen om de juiste dosering narcosemiddelen te bepalen. In uw aanwezigheid krijgt hij/zij vervolgens een narcoseprik. Bij honden verzoeken we daarna het baasje om in de wachtkamer plaats te nemen met hond om zo in uw aanwezigheid rustig in slaap te vallen. Katten, konijnen en knaagdieren worden na hun narcoseprik in een rustige, donkere omgeving geplaatst om snel in slaap te vallen.

De praktijk beschikt over gasanaesthesie, een zeer veilige vorm van narcose.

Operatie

Tijdens en na de operatie worden de hartslag, ademhaling en temperatuur van uw dier nauwkeurig door ons geobserveerd. Na de operatie worden de dieren op een warmtematje of onder een warmtelamp geplaatst.

Nazorg

Bij het ophalen van uw dier krijgt u uitgebreide uitleg over de nazorg. We vertellen u dan alles wat van belang is, o.a. wanneer uw dier weer mag eten en drinken. We adviseren u om uw hond een week lang aan de riem uit te laten en uw kat een gedurende een week binnen te houden. Uiteraard is het belangrijk om de wond goed te observeren. Meestal maken we gebruik van hechtingen die vanzelf oplossen.