Karin van Eijk

foto-karin-van-eijk3

Het was voor mij al op heel jonge leeftijd duidelijk dat ik dierenarts wilde worden. Al vanaf de basisschool wist ik dat heel zeker. Helaas werd ik de eerste keer uitgeloot, maar een jaar later kon ik alsnog aan de studie diergeneeskunde beginnen. In 2004 heb ik de opleiding afgerond met afstudeerrichting gezelschapsdieren en na enkele korte waarnemingen kon ik in datzelfde jaar nog aan de slag bij Dierenartsenpraktijk Kroes in Almere. Sinds 2009 heb ik de praktijk van Nanne Kroes overgenomen en voortgezet als Dierenartsenpraktijk Danswijk.

Als kind hadden we goudvissen en een konijn. Tijdens de studie verhuisde ik met mijn konijn naar Utrecht. Later kwamen er ook katten bij. Tegenwoordig woon ik met mijn man, onze twee katten, hond Cody (die gezellig mee gaat naar de praktijk) en onze twee paarden op de Veluwe, maar werken doe ik met veel plezier in Almere.

Naast de reguliere werkzaamheden heb ik mij toegelegd op de holistische diergeneeskunde. Ik ben Veterinair Acupuncturist en heb een door  IVAS (International Veterinairy Acupuncture Society) en SNVA (Samenwerkende Nederlandse Veterinaire Acupuncturisten) erkend diploma. Daarnaast ben ik Veterinair Chiropractor. U kunt bij mij dus ook terecht voor acupunctuur en chiropractie. Ik volg een osteopathie opleiding op dit moment. Ook ga ik vanaf nu werken met de Lecher Antenne. Ik vind dit zeer waardevolle aanvullingen op het reguliere werk en hoop hiermee voor veel dieren wat extra’s te kunnen betekenen.

Jeannette de Haan

jeannette

Mijn naam is Jeannette de Haan-Pennings.Ik heb mijn studie diergeneeskunde in Utrecht gedaan en heb daarna een specialisatie jaar gezelschapsdieren gevolgd op de faculteit diergeneeskunde in Merelbeke (België). Daar heb ik in blokken van 2 maanden op verschillende afdelingen gewerkt. Zo heb ik op de spoed-, anaesthesie-, verpleeg-, operatie- en röntgenafdeling veel ervaring opgedaan. Ik ben breed geïnteresseerd in de diergeneeskunde van de gezelschapsdieren. Dat maakt het vak ook zo afwisselend en mede daarom zo leuk. Sinds ik dierenarts ben, heb ik me verdiept in een aantal richtingen. Zo werk ik graag met de microscoop. Niet elke oorontsteking wordt veroorzaakt door dezelfde kiem. Daarom bekijk ik onder de microscoop wat het is, zodat ik vervolgens een doelgerichte behandeling kan instellen. Ook aan de buitenkant van een bult kan ik meestal niet zien wat het is. Door de bult aan te prikken en microscopisch onderzoek te doen, kunnen we in veel gevallen meer informatie krijgen en vaak ook een diagnose stellen.

Een andere uitdaging voor mij is om jullie als eigenaren te onderwijzen om het gebit van jullie huisdier zo gezond mogelijk te houden, door bijvoorbeeld te leren tandenpoetsen. Het nadeel van een gebitsreiniging van dieren t.o.v. mensen is dat zij altijd onder narcose moeten. Als we dat kunnen voorkomen of uitstellen is dat natuurlijk altijd beter. Dit lukt helaas niet bij elk dier en dan kunnen we beter op tijd een keer het gebit reinigen, voordat er gebitselementen te ziek worden en getrokken moeten worden. Sinds 1 februari 2016 hebben we bij ons in de praktijk de mogelijkheid om ook dentale röntgenfoto’s te maken. Zo kunnen we naast de kroon ook de wortels van de verschillende gebitselementen goed beoordelen. Dit is essentieel om een goede behandeling te kunnen geven.

Als ik nog een onderdeel van de diergeneeskunde eruit wil lichten, dan is het ook de chirurgie. Voor de meeste operaties zullen jullie bij mij terecht komen op de praktijk. Dit maakt voor mij het vak als dierenarts dus zo boeiend. Naast dat je spreekuur hebt, is er ook deze meer technische kant aan de diergeneeskunde. Wij doen op de Danslaan alleen weke delen chirurgie (van de zachte weefsels). Voor meer specialistische operaties zoals orthopedische ingrepen sturen we jullie door. Uiteraard altijd in samenspraak met jullie.

Nu weten jullie een klein beetje iets over mij en zou ik zeggen tot ziens op de Danslaan 65!

Wanneer werkt welke dierenarts?

Ochtend Middag
Avond
Maandag Karin van Eijk Karin van Eijk Karin van Eijk
Dinsdag Jeannette de Haan Jeannette de Haan Jeannette de Haan
Woensdag Karin van Eijk Karin van Eijk Karin van Eijk
Donderdag Jeannette de Haan Karin van Eijk Karin van Eijk
Vrijdag Jeannette de Haan Jeannette de Haan Jeannette de Haan

Uiteraard kan van dit schema worden afgeweken vanwege bijvoorbeeld vakantie of ziekte.