In de gehele maand februari kunt u  GRATIS het gebit van uw huisdier laten beoordelen. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Tijdens deze gebitscontrole wordt het gebit van uw huisdier nagekeken. Daarnaast krijgt u tips voor het onderhouden van het gebit van uw hond of kat. U kunt hierbij denken aan tanden poetsen of het gebruiken van speciale gebitsreinigende kauwstaafjes.
Bij konijnen en knaagdieren is het verstandig om het gebit te controleren op scheefgroeiende (en daardoor te lang wordende) tanden. Wanneer tanden te lang worden kan het zijn dat het dier niet meer kan eten!
Ook is het belangrijk te kijken of de kiezen goed afslijten en er geen haken op de kiezen groeien wat pijn kan veroorzaken waardoor het dier ook zou kunnen stoppen met eten.

Het is altijd verstandig om het gebit van uw dier na te laten kijken wanneer u de volgende gebitsproblemen opmerkt bij uw dier: tanden bedekt met tandsteen, stank uit de bek, loszittende of verkleurde tanden, geïrriteerd tandvlees, bloed in de bek.

In gedrag: Minder eetlust, brokken/ hard voer minder goed kunnen kauwen of zelfs laten staan, geïrriteerde reactie wanneer u aan de bek komt, voorkeur geven aan lauw water in plaats van vers koud water.

Indien verdere behandeling van het gebit noodzakelijk blijkt te zijn, kunt u daarvoor een vervolgafspraak maken. In de maand februari krijgt u korting op de prijs van een gebitsbehandeling.

Nieuwsgierig hoe u uw hond of kat het tanden poetsen kunt aanleren? Kijk dan eens op de site www.gebitscontrole.nl . Daar vindt u meer informatie en uitgebreide uitleg.

Gebit van een hond
Links: Normaal en schoon gebit. Midden: tandplakvorming en tandvleesontsteking. Rechts: Ernstige tandsteenvorming, terugtrekking van tandvlees.

kiezen_konijn-b800-2496 gebit konijn
Gebit van het konijn:
Links: Beeld van gezonde en doorgegroeide snijtanden. Rechts: Beeld van gezonde kiezen en doorgegroeide kiezen.