Karin van Eijk | Dierenarts

Het was voor mij al op heel jonge leeftijd duidelijk dat ik dierenarts wilde worden. Al vanaf de basisschool wist ik dat heel zeker. Helaas werd ik de eerste keer uitgeloot, maar een jaar later kon ik alsnog aan de studie diergeneeskunde beginnen. In 2004 heb ik de opleiding afgerond met afstudeerrichting gezelschapsdieren en na enkele korte waarnemingen kon ik in datzelfde jaar nog aan de slag bij Dierenartsenpraktijk Kroes in Almere. Sinds 2009 heb ik de praktijk van Nanne Kroes overgenomen en voortgezet als Dierenartsenpraktijk Danswijk.

Als kind hadden we goudvissen en een konijn. Tijdens de studie verhuisde ik met mijn konijn naar Utrecht. Later kwamen er ook katten bij. Tegenwoordig woon ik met mijn man, hond Guus (die gezellig mee gaat naar de praktijk) en onze twee paarden op de Veluwe, maar werken doe ik met veel plezier in Almere.

Naast de reguliere werkzaamheden heb ik mij toegelegd op de holistische diergeneeskunde. Ik ben Veterinair Acupuncturist en heb een door IVAS (International Veterinairy Acupuncture Society) en SNVA (Samenwerkende Nederlandse Veterinaire Acupuncturisten) erkend diploma. Daarnaast ben ik Veterinair Chiropractor. U kunt bij mij dus ook terecht voor acupunctuur en chiropractie. Ik heb daarnaast nascholingen gevolgd op het gebied van osteopathie en craniosacraal technieken. Ook werk ik met de Lecher Antenne en Connectiesensor. Ik vind dit zeer waardevolle aanvullingen op het reguliere werk en hoop hiermee voor veel dieren wat extra’s te kunnen betekenen.


Overige teamleden