Osteopathie en Craniosacraal

Osteopathie is een geneeswijze die zicht richt op het herstel van bewegingsbeperkingen in het lichaam. In het lichaam zitten verschillende weefsels, denk hierbij aan de botten, gewrichten en spieren tot aan de organen en bloedvaten. Door ziekte, stress en trauma kan het zijn dat beweeglijkheid in deze weefsels verstoord raakt, verminderen of in het ergste geval zelfs verdwijnen. Bij een onderzoek wordt er altijd met de handen gevoeld op temperatuurverschillen in het lichaam, de spanning en de beweeglijkheid. Wanneer er wat gevonden wordt, wordt er door middel van kleine, subtiele technieken met de handen gekeken of het probleem weggenomen kan worden.

Een osteopatische behandeling kan gebruikt worden bij zeer uiteenlopende klachten: van kreupelheden tot allergieƫn, maar ook bij maag-darmklachten en gedragsveranderingen.

Cranio Sacraal richt zich op het optimaliseren van het ritme van het hersenvocht dat wordt gecreƫerd door een pompsysteem diep binnenin de hersenen. De botten van de schedel zetten uit, vervolgens worden de wervels lichtjes van elkaar geduwd waarna het sacrum (heiligbeen) naar onder en vervolgens naar binnen roteert.